Nieuws & Kennis

Data: altijd de basis voor het nemen van beslissingen.

data beslissingen

Door datagestuurde besluitvorming neem je weloverwogen beslissingen op basis van gegevens, de naam zegt het natuurlijk al. Geen onderbuik, maar juist onderbouwing zorgt ervoor dat fundamentele inzichten worden aangescherpt, verdiept en verduidelijkt.

Veel bedrijven vinden het belangrijk om datagedreven te werken, maar slechts 29% van die bedrijven slaagt er vervolgens ook in om data om te zetten in actie. Wil je met jouw bedrijf of organisatie ook bij deze 29% horen? Dan zijn de volgende stappen een goede start.

Data, informatie en inzichten vormen een piramide. Data liggen ten grondslag aan de basis, informatie vult het midden en inzichten volgen daar weer uit.

Begin met het verzamelen van data en verwerk deze totdat je informatie hebt. Door bijvoorbeeld KPI-gedreven marketingdata te combineren met zachtere marketingonderzoeksdata, breng je data-analyses gegarandeerd naar een hoger niveau.

Door informatie te evalueren tot inzichten is het mogelijk om conclusies te trekken. Maar dat is nog niet alles, een inzicht dat aanzet tot actie is pas echt waardevol. Dat zorgt ervoor dat je beslissingen verbetert, je manier van handelen verandert en het verschil voor jouw bedrijf maakt.

Auteur

Erik Klein Nagelvoort, Managing Partner

Deel deze pagina