8 AI trends voor 2024 die je niet mag missen

In onze snel veranderende technologiewereld is het cruciaal dat jij als marketeer of branding expert de nieuwste trends bijhoudt. Artificial Intelligence, ofwel AI, zet onze sector op zijn kop. Check deze acht top AI-trends voor 2024, vers van de pers, die jij echt moet weten:


Trend 1 - AI als cruciale vaardigheid:

AI wordt een essentiële vaardigheid voor werkzoekenden, terwijl werkgevers zich haasten om AI in te voeren. Onderzoeksbureau Forrester verwacht dat 60% van de werknemers in 2024 AI zullen gebruiken om hun werk en taken uit te voeren.

Trend 2 - AI-gegenereerde video:

2024 markeert het jaar waarin AI-videomodellen volwassen worden en de stap maken van leuke experimenten naar volwassen producten, vergelijkbaar met de vooruitgang van tekst- en beeldmodellen.

Trend 3 - AI op smartphones:

Door vooruitgang in compactere en efficiëntere AI-modellen, zullen smartphones binnenkort geavanceerde AI-functies ondersteunen, waardoor nieuwe toepassingen en mogelijkheden worden geopend die voorheen beperkt waren tot desktops.

Trend 4 - Opkomst van Kunstmatige Algemene Intelligentie (AGI):

AGI, met de potentie om menselijke intelligentie te overtreffen, belooft ongelooflijke kracht en nieuwe mogelijkheden, maar vereist ook een verantwoordelijke aanpak.

Trend 5 - AI in softwareontwikkeling:

AI zal in 2024 niet alleen softwaregebruikers ten goede komen, maar ook softwareontwikkelaars, waarbij AI-tools helpen bij het ontwerpen, ontwikkelen en testen van softwareoplossingen.

Trend 6 - AI voor gegevensbeveiligingsbeheer:

AI zal cruciaal zijn voor het beheer van gegevensbeveiliging, met systemen die bedreigingen kunnen identificeren en reageren op beveiligingsrisico's om zowel consumenten- als organisatiegegevens te beschermen.

Trend 7 - Generatieve AI voor iedereen:

GenAI wordt toegankelijker voor bredere publieksgroepen en ontkracht het idee dat AI een exclusief domein is. Onderzoekers van Gartner voorspellen dat meer dan 80% van de bedrijven tegen 2026 generatieve AI-API's zullen hebben gebruikt of generatieve AI-toepassingen zullen hebben geïmplementeerd.

Trend 8 - Generatieve AI als werknemer:

Generatieve AI zal tegen 2024 invloed hebben op vrijwel alle organisatorische rollen, waarbij AI-bots routinematige taken overnemen en mensen vrijmaken voor strategischer werk, waardoor creativiteit en empathie belangrijker worden.

Dus, maak je op voor een spannende toekomst. Door deze AI-trends slim in te zetten, boost je je marketingstrategieën en zet je je merk op de kaart op manieren die niemand voor mogelijk hield.

LET’S CONNECT

Bronnen: Deze inzichten zijn afgeleid uit recente trendrapporten en publicaties van vooraanstaande instituten en experts binnen de AI- en marketingsector, zoals Superhuman, Forbes en IBM.

Auteur

Renee Muller, Merk Strateeg