Nieuws & Kennis

4 Marketing en data must do’s voor 2023

Nu 2023 is begonnen, is dat een mooi moment om je marketingstrategie onder de loep te houden en eventueel aan te passen. De concurrent zit immers ook niet stil en ook jij wil continu voldoen aan de veranderende behoeften van klanten.

We geven je vier tips om je op weg te helpen om je marketingstrategie voor het nieuwe jaar te verbeteren.

01. Automatiseer, maar doe dat op een persoonlijke manier

Marketingautomatisering kan zeker helpen om tijd te besparen en marketinginspanningen te stroomlijnen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de automatisering het persoonlijke tintje niet verliest. Gebruik automatisering daarom om gepersonaliseerde e-mails te verzenden, de doelgroep te segmenteren en berichten af te stemmen op specifieke klantgroepen, in plaats van te vertrouwen op algemene campagnes.

02. Natuurlijk hoort jouw bedrijf bij de 38%* van bedrijven die data gebruiken om marketing te optimaliseren

Data zijn immers de krachtige tool om klanten te begrijpen en marketinginspanningen op te richten. Gebruik gegevens uit het CRM-systeem (Customer Relationship Management), Google Analytics en andere bronnen om trends, klantvoorkeuren en verbeterpunten te identificeren. Hoort jouw bedrijf nog bij de 62%* zonder datastrategie? Dan is 2023 echt het jaar om daarmee te starten.

03. Help je klanten en neem contact met hen op

Laat je klanten zien dat je om hun behoeften en zorgen geeft door actief contact met hen op te nemen. Gebruik enquêtes, feedback van klanten en andere vormen van betrokkenheid om te begrijpen wat ze nodig hebben en hoe je kunt helpen. 62%* van de Nederlandse bedrijven geeft aan de klant echt centraal te zetten, zorg dat je daarbij hoort.

04. Creativiteit wordt nog belangrijker door het gebruik van nieuwe AI-tools

Nu bedrijven steeds meer gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI) en andere geavanceerde technologieën, is het belangrijk om op te vallen met creatieve marketingcampagnes. Gebruik AI-tools om ideeën en inzichten te genereren, maar zorg ervoor dat je je eigen menselijke touch toevoegt om je campagnes tot leven te brengen.

Door op een persoonlijke manier te automatiseren, gegevens te gebruiken om marketing te optimaliseren, klanten te helpen en hen te bereiken, en creativiteit in campagnes te integreren, positioneer je ook jouw bedrijf voor succes in 2023.

Wil je een uur vrijblijvend met ons praten over waar jij het grootste verschil kunt maken bij jouw organisatie? Neem contact op, doen we graag.

Auteur

Erik Klein Nagelvoort, Managing Partner

Deel deze pagina