Diversity Hero

Baanbrekende diversiteit & inclusie benchmarking voor Diversity Hero in de tech sector

Opdrachtgever

Diversity Hero

Services

Benchmarking Creative CViews

In samenwerking met Techleap.nl, NLdigital en ons, lanceerde Diversity Hero een pioniersproject: de eerste diversiteit- en inclusiebenchmark specifiek voor de Nederlandse tech industrie.

De opdracht

Missie: Diversity Hero vroeg ons om via het benchmarkplatform Cviews een diepgaande analyse van diversiteit en inclusie onder Nederlandse techbedrijven zoals booking.com, AFAS, Meetingselect en Lightyear uit te voeren. Het doel was om op een gebruiksvriendelijke, betrouwbare en informatie veilige manier data te verzamelen, te combineren en te ontsluiten, compleet met een custom dashboard voor bedrijven om eigen resultaten te vergelijken.

Aanpak

We begonnen met het verzamelen van data over diversiteit en inclusie direct van de medewerkers van de deelnemende bedrijven via een speciaal ontworpen online platform. Ons team ontwikkelde het ontwerp en de implementatie van dit dashboard. Als aanvulling hebben we de website van Diversity Hero geoptimaliseerd, wat leidde tot een hechte samenwerking tussen onze teams, de opdrachtgever en de initiatiefnemers, resulterend in een succesvol eindproduct.

Benchmarking case Diversity Hero

Resultaat

Deelnemende bedrijven kunnen hun prestaties anoniem vergelijken met een zelfgekozen peer group in een beveiligde omgeving, waardoor ze inzichten krijgen om gericht te werken aan diversiteit en inclusie.

De bevindingen van 'The first Dutch D&I in digital benchmark' werden gepresenteerd door Gillian Tans, oprichtster Diversity Hero, op The Next Web conferentie en kregen vervolgens ruime aandacht op sociale media. Dit leidde tot een uitgebreider netwerk voor Diversity Hero met organisaties die geïnteresseerd zijn in toekomstige benchmarks, en plannen voor uitbreiding naar andere sectoren en landen.

“We hebben de samenwerking met Blue Field Agency als enorm prettig ervaren. Hun kennis over benchmarkonderzoek, in combinatie met de creatieve vertaling van de output, zorgt voor verhelderende inzichten. Daarnaast pakten ze de lead in het proces waardoor wij ons goed ontzorgd voelden.”

Yeni Joseph en Gillian Tans - DiversityHero.com

Ben je geïnteresseerd in diversiteit en inclusie? Kijk voor meer informatie op de volgende websites: