Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Diversity Hero

Benchmarketing voor Diversity Hero in de tech sector: door meer inzicht meer sturing op diversiteit en inclusie

Opdrachtgever

Diversity Hero

Services

Benchmarking Creative CViews

Diversity Hero heeft samen met Techleap.nl, NLdigital en Blue Field Agency het initiatief genomen voor een allereerste diversiteit- en inclusie benchmark voor bedrijven in de Nederlandse tech industrie.

De opdracht

Diversity Hero heeft Blue Field gevraagd om met benchmark platform Cviews vergelijkend onderzoek naar diversiteit en inclusie uit te voeren onder Nederlandse tech bedrijven als booking.com, AFAS, Meetingselect en Lightyear. Diversity Hero wilde volledig ontzorgt worden bij het op een gebruiksvriendelijke, betrouwbare en informatie veilige manier verzamelen, combineren en ontsluiten van data. Een maatwerk dashboard moest het deelnemende bedrijven mogelijk maken om online hun eigen resultaten te benchmarken.

De aanpak

Als eerst zijn de medewerkers van de aangemelde bedrijven gevraagd om hun gegevens over diversiteit en inclusie in te voeren op het voor hen ingerichte benchmarkplatform. Het team van Blue Field Agency heeft hiervoor het ontwerp en de realisatie van het online dashboard ontwikkeld.

Als aanvullende opdracht optimaliseerde ons Technology team de website van Diversity Hero zelf. Met dit project ontstond er een nauwe samenwerking tussen onze teams, de opdrachtgever en de initiatiefnemers waardoor we een succesvol eindresultaat hebben kunnen leveren.

Benchmarking case Diversity Hero.

Het resultaat

Met de verzamelde data vergelijken de deelnemende bedrijven zich in een besloten omgeving met het (anonieme) gemiddelde van een zelfgekozen peergroup. Deelnemende organisaties krijgen inzicht waar zij meer focus op zouden moeten leggen waardoor zij al hun tijd kunnen besteden aan het belangrijke doel: het verbeteren van diversiteit en inclusie in de Europese techsector.

De resultaten van 'The first Dutch D&I in digital benchmark' zijn door Gillian Tans, oprichtster Diversity Hero, gepresenteerd op de The Next Web conferentie en vervolgens breed onder de aandacht gebracht via verschillende social kanalen. Het resultaat: een waardevolle uitbreiding van het netwerk van Diversity Hero met organisaties die geïnteresseerd zijn in deelname aan een vervolgeditie van de benchmark en plannen voor de toekomst met mogelijk uitbreiding naar andere sectoren en landen.

“We hebben de samenwerking met Blue Field Agency als enorm prettig ervaren. Hun kennis over benchmarkonderzoek, in combinatie met de creatieve vertaling van de output, zorgt voor verhelderende inzichten. Daarnaast pakten ze de lead in het proces waardoor wij ons goed ontzorgd voelden.”

Yeni Joseph en Gillian Tans - DiversityHero.com

Ben je geïnteresseerd in diversiteit en inclusie? Kijk voor meer informatie op de volgende websites: